Oliithe

innovaties voor duurzaam en gezond voedsel

Glastuinbouw en milieuorganisaties, gaat dat samen?

Hoe kijken natuur- en milieuorganisaties naar de Nederlandse glastuinbouw? Een belangrijke vraag om je als tuinder te stellen, zeker als je bedenkt dat er in Nederland meer mensen werken bij Non Gouvernementele Organisaties (NGO’s) dan in de landbouw en ze veel invloed kunnen mobiliseren. Bovendien: milieuorganisaties blijken eigenlijk altijd gelijk te hebben als ze een issue benoemen, ook al duurt het soms een poosje voordat dat gelijk is omgezet regelgeving of inkoopeisen die supermarkten stellen.

In februari 2023 ging Akkerman met de leden van Harverst House is gesprek over de belangrijkste thema’s voor de glastuinbouw vanuit het perspectief van milieuorganisaties. En vooral: hoe je daar vanuit de glastuinbouw op in kunt spelen.

Sijas Akkerman • mei 8, 2023


Vorige post